Vuoristoradan Jarrumiehet

VUORISTORADAN JARRUMIEHET ®

Vuosi 2004

Vuonna 2004 jarrumiehinä olivat:

Vuoden 2004 jarrumiehiä 1. Topi
2. Ville
3. Ilpo
4. Jani
5. Tony
6. Arska
7. Make
8. Jussi
9. Toni jr.
10. Kari
11. Taavi
12. Valpuri
13. Janne
14. Janne jr.
15. Risto
16. Tuomas
17. Jan-Erik
18. Jake
19. Tomi
20. Roger
21. Marko
22. Jussi
23. Antti

Vuonna 2004 jarrumiestiimi sai neljä uutta vahvistusta: Roger, Marko, Jussi ja Antti kastettiin jarrumiehiksi. Pitäisiköhän Markon kohdalla paikkansa vanha sanonta – rakkaalla lapsella on monta nimeä – hän kun alkoi kerätä niitä jo ensimmäisinä päivinä radalla harjoitellessaan. Tutuksi tulivat niin Torvi Ahola ja Bullis Ahola, mitkä molemmat viittasivat Markon ilmiömäiseen tapaan jättää juna lähes jokaiseen mutkaan useaan otteeseen. Miehen omien sanojensa mukaan häneltä kului reippaasti toista sataa euroa pullakahvien ostamiseen ensimmäisenä kesänä – eikä tahti ole sen jälkeen hirveästi laskenut ;)

Jussi onnistui kunnostautumaan harjoittelujaksolla ajaessaan eräänä iltana viimeistä junaa tunneliin. Ensin hän jäi jumiin neljänteen mutkaan jarrutettuaan liikaa. Muut jarrumiehet auttoivat hänet muutamalla tönäisyllä uudelleen matkaan. Häneltä oli kuitenkin vahingossa jäänyt junan kakkosjarrun vipu puoliksi auki pysähdyksen jälkeen siten, että se saattoi jäädä pohjaan kesken ajon. Juuri ennen tunnelin alkamista jarrukahva pamahti pohjaan, eikä poju saanut sitä enää nostettua ylös. Juna jäi syvälle tunnelin monttuun jumiin, ja muut jarrumiehet, jotka olivat vaihtaneet siviilivaatteensa päälle, pääsivät vaatteiden uudelleenvaihdon jälkeen vinssaamaan junaa montusta. Loppu hyvin ja kaikki hyvin, tapauksen jälkeen Jussi oli pullakahvit auki. Tästä opittiin myös se, kuinka tärkeää on varmistua kakkosjarrun ylhäällä olemisesta ennen ajoon lähtöä.

Markon ja Antin sarvia katkottiin oikein urakalla. Sarvet olivat näillä herroilla kasvaneet päähän sen verran tiukasti, että leikki jouduttiin jättämään lähes kesken. Villi huhu kertoo, että olivat ne sarvet kuitenkin yön aikana tippuneet ;)

Vuoden 2004 opintomatkan jarrumiehet tekivät Iso-Britanniaan Blackpooliin Pleasure Beach –huvipuistoon.