Vuoristoradan Jarrumiehet

VUORISTORADAN JARRUMIEHET ®

Vuosi 2003

Vuonna 2003 jarrumiehinä olivat:

Vuoden 2003 jarrumiehiä 1. Topi
2. Ville
3. Ilpo
4. Jani
5. Tony
6. Arska
7. Make
8. Jussi
9. Micco
10. Toni jr.
11. Kari
12. Taavi
13. Teemu
14. Valpuri
15. Niko
16. Janne
17. Janne jr.
18. Risto
19. Tuomas
20. Jan-Erik
21. Jake
22. Tomi

Kesäkausi 2003 toi paljon uutta Vuoristoradalla ja jarrumiesten keskuudessa. Jarrumiehet perustivat keväällä oman yhdistyksen Vuoristoradan Jarrumiehet ry, jonka tarkoituksena on vaalia ja kunnioittaa puisten vuoristoratojen ja niiden jarrumiesten perinteitä sekä edistää yhteistä kanssakäymistä ja yhteyden pitoa jäsentensä keskuudessa.

Vuoristoradalla muutoksista suurimmat olivat keltaisen junan täysremontti ja jarrumiesten pukutilojen uudistus. Jarrumiesten pukutila siirtyi laiturin punaisesta pienestä kopista Vuoristoradan alle ja jokainen jarrumies sai oman loosin. Radalle rakennettiin myös uusi ajopaneeli, jota laiturimies käyttää työskennellessään. Topi ja Ville kertovat usein juttua, kuinka ennen Vuoristoradalla vietettiin taukoja laiturin pienessä kopissa. Tuohon aikaan tupakkalaki oli löysempi kuin nykyään ja kopin ovea raotettaessa laiturille saattoi pöllähtää savupilvi pienestä kopista. 70-luvulla kun Topi aloitti Vuoristoradalla, oli jarrumiehillä tapana mennä pelaamaan kortti tauoillaan Radan alla sijainneeseen lippukassaan lipunmyyjien kanssa. Lipputuloilla korttia ei lätkitty, mutta juttu kertoo hyvin siitä, että jarrumiehillä oli jo tuolloin hyvä yhteishenki – ei vain toisiensa keskuudessa vaan myös muiden Lintsin työntekijöiden kanssa.

Helteisen kesän pojuina edustivat Jake ja Tomi. Tomin lempinimi ”Tutka” varmistui jo koulutusvaiheessa, sillä hänen päänsä pyöri ajon aikana tutkan lailla kahden viikon oppilasjaksolla. Kesän 2003 opintomatka tehtiin Lisebergin huvipuistoon Tukholmaan.