Vuoristoradan Jarrumiehet

VUORISTORADAN JARRUMIEHET ®

Vuosi 2002

Vuonna 2002 jarrumiehinä olivat:

Vuoden 2002 jarrumiehiä 1. Topi
2. Ville
3. Ilpo
4. Jani
5. Tony
6. Arska
7. Make
8. Jussi
9. Micco
10. Kari
11. Taavi
12. Teemu
13. Valpuri
14. Niko
15. Janne
16. Janne jr.
17. Risto
18. Tuomas
19. Jan-Erik

Vuosi 2002 alkoi kevään koulutuksella, jonka päätteeksi jarrumiehet pääsivät ajelemaan radalle. Toivo ”Topi” Lipponen eli jo monta vuotta peräkkäin virkaiältään vanhin jarrumies aloittaa perinteen mukaan ajamisen, jonka jälkeen nuoremmat kandidaatit saavat kokeilla taitojaan radalla. Ensimmäinen ajo jännittää nuorempia jarrumiehiä aina paljon. Jo vaijerimäessä voi tuntea, miten kämmenpohjat hikoavat ja sydämen pulssi kiihtyy. Jotkut nuoremmista unohtavat välillä sen, etteivät harjoituksissa käytettävät tyhjät junat paina niin paljon kuin asiakkaita täynnä olevat ja vetävät jarrusta olan takaa. Tämän jälkeen jarrumies löytää itsensä yleensä neljännestä mutkasta (Brunila) jumista. Mäkeen jäämisen jälkeen tarjoillaan työntäjille pullakahvit.

Vuoristorataa oli korjattu kesäksi 2002 iso pätkä: Koko vaijerimäki oli uusittu täysin. Vielä huhtikuun aikana mäkeen asennettiin tarrainpuut ja uudet kiskot.

Kesällä 2002 jarrumiehiksi kastettiin neljä uutta pojua: Janne jr., Risto, Tuomas ja Jan-Erik. Linnanmäen toimitusjohtajan tehtävässä toimiva Risto Räikkönen oli yksi näistä onnekkaista, jotka pääsivät niin sanotusti repimään keppiä. Janne jr.:n tulo Vuoristoradalle tapahtui neljän päivän työskentelyn jälkeen Linnanmäellä. Kolmantena työpäivänä kesän 2002 alussa Janne jr. pyydettiin esimiesten toimistoon. Hän mietti, että mitähän sitä on tullut tehtyä, kun näin nopeasti pääsee esimiesten juttusille. Toimistossa silloinen kenttäpäällikkö Pekka ilmoitti Janne jr:lle, että Vuoristoradalle kaivattaisiin uutta pojua. Niin Janne jr. lähti harjoittelemaan Radan ajamista. Jarrumieheksi kastaminen ei tapahdu pelkästään opiskelemalla legendaarisella puurajalla ajoa, vaan siihen liittyy myös muita sosiaalisia seremonioita. Kesän 2002 jarrumiehet vahvistavat, että kyseinen vuosikerta oli erityisen kestävä näissä seremonioissa.

Kesän 2002 opintomatka tehtiin Kööpenhaminaan, jossa jarrumiehet vierailivat Tivolin ja Dyrehavsbakkenin huvipuistoissa.